Мистецький проект з міжнародною участю "Старовинна музика в стародавньому місті" Брав участь

Доданий
10.09.2017
Номер
99
Культура та мистецтво

Проект покликаний розкрити панораму традицій та європейських зв’язків, що панували в стародавньому Чернігові впродовж віків, та знайшли відтворення в культурі та мистецтві.

Автор проєкту
Олена
Олена Сетун
Бюджет
127 699 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

Зріст зацікавленості старовинною музикою в усьому світі підтверджений існуванням в провідних європейських країнах фестивалів стародавньої музики міжнародного та національного значення. Вивчення і популяризація стародавньої музики в Європі фінансується державою і вважається престижним напрямком у розвитку національної культури.
В Україні також проводяться подібні фестивалі, зокрема в Ужгороді, Сумах, Львові, де особливе місце відводиться як традиціям світової музики, так і унікальним вітчизняним. На таких фестивалях звичною практикою є обмін між українською та європейською культурою. Серед інших міст України мистецький проект підкреслює статус Чернігова як стародавнього міста з більш ніж 1300-літньою історією є однозначно виправданим. Мистецький проект зможе вдихнути живу атмосферу у відомий історичний фасад Чернігова та показати те, що наше місто було і є частиною Європи та європейської культури.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Проект є доступним для всіх мешканців та гостей міста.
Час проведення - травень, період святкування Днів Європи в Україні.
Вхід на майстер-класи та концерти фестивалю - вільний.

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

Метою реалізації мистецького проекту є створення унікальної атмосфери стародавнього міста, підкреслення неповторної єдності архітектури, мистецтва та музики, можливості доторкнутися до «живої історії». А також - підвищення туристичної привабливості міста, розвитку фестивального туризму, розвитку перспектив для міжнародного культурного співробітництва та взаємообміну.
До цього часу в місті, де збереглися унікальні пам’ятки не існує подібних фестивалів чи мистецьких проектів, які проводяться із залученням європейських виконавців, що підвищує статус нашого міста на європейському рівні.

Відповідальні підрозділи

Управління культури та туризму ЧМР