Воркаут - відкрий у собі силу. Облаштування воркаут-майданчику для мешканців міста Чернігова. Брав участь

Доданий
31.05.2021
Номер
88
Поліпшення матеріально-технічної бази об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова

Облаштування ПЕРШОГО у місті майданчику для професійних занять Workout у місті . Sreet Workout - це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об'єктах.Включає тренування на горизонтальній перекладині, брусах та інших спортивних знарядах , яке відбувається на свіжому повітрі. Підходить як для початківців, так й для професіоналів.

Автор проєкту
Бюджет
1 471 303 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Всіхсвятська вулиця, Чернігівська міська рада, Чернігів

Опис

Детальний опис проєкту

Проєкт передбачає створення простору для вуличних тренувань у міському парку . Розміри майданчику в метрах: 20х7. На майданчику буде встановлено обладнання: перекладина.. ( обладнання Воркаут) . Фото додано (таке або аналог) (Додаток 1) . Фото (модель майданчику) з комплектацією додається (Дод 2). Фото місця, де планується облаштувати майданчик додається.

Чернігів, місто у якому в останні роки стали дуже популярними напрямки вуличного мистецтва, такі як воркаут, але зразу ж виникла проблема відсутності місця для занять цими напрямками вуличного мистецтва. Наш проект напрямлений на подолання цієї проблеми, проект підтримають молоді люди віком від 14 до 35 років, оскільки активно долучається до занять вище згаданими мистецтвами. Чому проєкт є важливим і актуальним? Тому що саме він допоможе воркауту та паркуру прогресувати у нашому місті, дасть змогу тренуватися та розвиватися усім бажаючим, подарує безпеку (оскільки тренування на цей час мають місце тільки поблизу дитячих майданчиків (за виключенням Березового Гаю), а це небезпечно і для атлета, і для дітей та їхніх матерів. Безпекові норми для звичайної перекладини різняться від норм для воркаут майданчика, враховуються багато факторів одночасно: і місце розміщення, і кількість людей, що одночасно можуть займатись, і середнє навантаження на тренажери, саме через це безпекові норми майданчика забезпечать найменш травмонебезпечні заняття.
Воркаут дає змогу усім бажаючим відкрити у собі силу, та подолати недуги, деякі вправи з воркауту допомагають при лікувані сколіозу, деякі корисні для покращення гнучкості, корисні для жінок і дітей дихальні та силові вправи, навіть для людей поважного віку можна знайти потрібні їм вправи, а з побудовою воркаут-майданчику знайти місце для тренувань буде просто.

Інформація стосовно доступності (результатів) проєкту для мешканців міста Чернігова у разі його реалізації

Майданчик буде доступний всім мешканцям міста, але за умови дотримання правил безпеки, працюватиме цілодобово, безкоштовний.

Обґрунтування необхідності реалізації проєкту, а також його бенефіціари

Мета. Задоволення потреби фізичного комфорту та сприяння розвитку вуличної гімнастики «Street workout» у місті, шляхом облаштування спортивного майданчику Workout.Передбачає залучення широких верств населення до масового спорту, популяризації здорового способу життя та фізичної реабілітації, допоможе воркауту прогресувати у нашому місті, дасть змогу тренуватися та розвиватися усім бажаючим.
Проблема. В нашому місті відсутні Воркаут майданчики ( ті, що є, не задовольняють потреб багатьох прихильників цього руху тому що, знаряди недостатьої складності, не збережені безпекові норми, ) які вдоволняли б потреби як новачків так і професіоналів.
Після реалізації проєкту . Планується залучати молодь віком 14-35, а також людей поважного віку, до занять вуличним видом спорту Street Workout .Реалізація цього проєкту дасть змогу проводити змагання з воркауту на спеціально підготовлених знарядах, та у певному місці, з дотриманням усіх норм і правил техніки безпеки.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти ЧМР

Управління капітального будівництва ЧМР

Фінансове управління ЧМР