Інтерактивний освітній квест «Фінансова історія і сучасність Чернігівщини» Брав участь

Доданий
31.05.2021
Номер
85
Освіта

Проєкт проведення інтерактивного освітнього квесту « Фінансова історія і сучасність Чернігівщини» має на меті підвищення туристичного потенціалу м. Чернігова і рівня фінансової обізнаності і грамотності його мешканців, а також залучення інвесторів і благодійників.

Автор проєкту
Олена
Олена Парубець
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Магістратська, 3, Чернігів

Опис

Детальний опис проєкту

В процесі проведення інтерактивного освітнього квесту « Фінансова історія і сучасність Чернігівщини» мешканці і гості міста будуть мати змогу ознайомитися з фінансовою історією міста та легендами, надати відповіді на запитання екскурсовода, отримати цікаву і сучасну інформацію про можливості участі в розвитку громади м. Чернігова, а також відвідати фінансову квест кімнату. На початку зазначеного квесту учасникам необхідно буде знайти маленькі бронзові постаті (розміром до 30 см.) видатних українців, які приймали значну участь у фінансуванні міста і виступали його спонсорами або фігурки, які стосуються фінансового сьогодення. Планується розміщення бронзових фігурок впродовж маршруту, який охоплюватиме територію міста від Катерининської церкви до Театральної Площі. Бронзові фігурку будуть розташовані по маршруту квесту і не будуть погіршувати архітектуру міста так як будуть встановлені внизу дерев, ліхтарів та в інших не дуже примітних місцях.
Після проведення квест-екскурсії з фінансової історії Чернігова і відповіді на питання-загадки екскурсовода, учасники заходу відвідають фінансову квест-кімнату, яка буде розташовуватися у приміщенні Чернігівського обласного молодіжного центру. За попередньою домовленістю з керівництвом молодіжного центру під фінансову квест-кімнату виділяється приміщення площею 100 м2 на умовах безкоштовної оренди.
Сценарій фінансової квест-кімнати буде розроблений таким чином, щоб сприяти підвищенню рівня фінансової обізнаності мешканців міста і гостей про особливості формування місцевого бюджету, кількості місцевих податків і зборів і необхідності їх сплати, наслідків несплати комунальних платежів, можливостей участі мешканців громади в партисипативному бюджетуванні тощо.

Інформація стосовно доступності (результатів) проєкту для мешканців міста Чернігова у разі його реалізації

Проєктом можуть скористатися мешканці і гості м. Чернігова віком від 7 до 80 років у складі груп 10-12 осіб.

Обґрунтування необхідності реалізації проєкту, а також його бенефіціари

Метою реалізації проєкту є розвиток освітньо-туристичного потенціалу м. Чернігова, прискорення процесів формування громадянського суспільства, а також розвиток молодіжного потенціалу та залучення молоді в життя та управління фінансами громади міста, об’єднання знань, досвіду, компетенцій для досягнення фінансової незалежності молоді як запоруки фінансової спроможності громади міста в майбутньому.
Інтерактивний освітній квест «Фінансова історія і сучасність Чернігівщини» дає змогу безкоштовно в легкодоступній, інтерактивній, ігровій формі сформувати уявлення мешканців і гостей міста про цікаві факти фінансування розвитку міста, та поринути в атмосферу пошуку цікавих історичних фактів та сучасної інформації про можливості підвищення фінансового добробуту громадян та фінансово-економічного розвитку міста.

Відповідальні підрозділи

Управління культури та туризму ЧМР

Фінансове управління ЧМР