СУПЕРСОРТЕРИ Відхилений

Доданий
31.05.2021
Номер
68
Освіта

Проєкт передбачає навчання дітей з 34 шкіл міста Чернігова правилам сортування та встановлення в школах контейнерів для роздільного збору вторинної сировини. Це дасть змогу створити локальні осередки екологічного спрямування і сформує корисні навички у дітей.

Автор проєкту
Бюджет
932 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Детальний опис проєкту

Проєкт «Суперсортери» включає чотири головні компоненти: тренінги з підготовки еко-менторів, просвітницькі лекції для школярів, візити мандруючої майстерні з переробки пластику до шкіл, придбання та встановлення контейнерів для роздільного збору вторинної сировини. Вони взаємодоповнюють та підсилюють один одного і націлені на спростування міфів і упереджень щодо доцільності сортування і складності технологій переробки.

Освітній компонент включає навчання 510 еко-менторів з числа учнів навчальних закладів м. Чернігів під час дводенних тренінгів “Reduse, Reuse, Recycle”. Їхнім завданням стане менторство над своєю школою. Після навчання ментори будуть проводити екологічні лекції-презентації для інших школярів своєї школи. Дітям у цікавій інтерактивній формі буде розказано про небезпечний вплив від захоронення відходів пластику, переваги сортування, можливість переробки пластику у нові “фантастичні” речі, та як набути корисних «еко звичок». Для практичного закріплення навичок сортування ми встановимо в кожній школі контейнери для роздільного збору. Мотивація дітей до сортування буде підсилена проведенням візитів до кожної школи мандрівної майстерні з переробки пластику, що буде супроводжуватись майстер-класами для дітей.

Також кожна школа отримає тематичні навчальні плакати про сортування та брендовані фотозони. Таким чином проєкт дозволить в кожній школі Чернігова створити осередок екологічного спрямування, що буде формувати у молоді навички сортування на постійній основі і практично займатися роздільним збором вторинної сировини, зменшуючи навантаження на навколишнє середовище від захоронення твердих побутових відходів.

Інформація стосовно доступності (результатів) проєкту для мешканців міста Чернігова у разі його реалізації

Проєт "Суперсортери" є загальнодоступним для всіх дітей шкільного віку з міста Чернігів

Обґрунтування необхідності реалізації проєкту, а також його бенефіціари

Зважаючи на статистичні дані, описані вище, ми бачимо рішення у проведенні масштабної просвітницької кампанії, навчанні і мотивації дітей. Важливо створювати локальні осередки – майстерні і пункти сортування, що займатимуться роздільним збором для подальшої переробки вторинної сировини. Вони формуватимуть навколо себе відповідальні спільноти та змінюватимуть ставлення українців до генерування відходів. Проєкт «Суперсортери» дозволить в кожній школі Чернігова створити екологічно-відповідальну спільноту, що буде формувати у молоді навички сортування на постійній основі та транслювати свої цінності у власні сім’ї.

Результатами проєкту «Суперсортери» стануть:
1. Навчання 510 еко-менторів з числа учнів 34 закладів загальної середньої освіти міста Чернігова.
2. Проведення 1500 просвітницьких лекцій для школярів.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти ЧМР

Фінансове управління ЧМР