Технічне забезпечення пошуково-рятувального волонтерського руху Брав участь

Доданий
31.05.2021
Номер
65
Безпека та громадський порядок

Проєкт передбачає:
1) створення і підтримання в належному стані матеріального резерву для технічного забезпечення пошуків людей, які загубилися (зникли безвісти) силами чернігівських волонтерів, що пройшли спеціальне навчання;
2) проведення таких навчань силами як самих волонтерів, так і залучених фахівців;
3) допомогу спеціаліста з техпідтримки у використанні обладнання під час активного пошуку

Автор проєкту
Бюджет
221 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Чернігів, Чернігів

Опис

Детальний опис проєкту

Сучасні методики пошуку на місцевості людей що загубилися, особливо в лісопарках, дачних масивах і приміському середовищі, включають використання додаткових технічних засобів. Це збільшує можливості та шанси на успіх.
Тому проект передбачає:
1) створення і підтримання в належному стані матеріального резерву для технічного забезпечення пошуків людей, які загубилися (зникли безвісти) силами чернігівських волонтерів, що пройшли спеціальне навчання;
2) проведення таких навчань силами як самих волонтерів, так і залучених фахівців;
3) допомогу спеціаліста з техпідтримки у використанні обладнання під час активного пошуку на місцевості.
Проект передбачає, що придбане обладнання може видаватися офіційним представникам і волонтерам громадських пошукових загонів під особисту матеріальну відповідальність у тимчасове користування на час і з метою навчань та активних пошуків, з поверненням після них. Через рік, після закінчення проєкту, обладнання залишається у власності міста і використовується з тією ж метою.

Окрім техніки, проект передбачає можливість оплатити послуги залученого перевізника в разі необхідності організовано доставити групу волонтерів до/з місця пошуків, якщо це місце є віддаленим і доїзд іншим транспортом проблематичний. У разі, якщо такої необхідності протягом року не виникне, ці кошти залишаються в міському бюджеті.

Також проект передбачає виплату невеликої, але щомісячної винагороди залученому спеціалісту з техпідтримки, в обов’язки якого входить:
- компетентність у технічних питаннях щодо обладнання, задіяного в проекті;
- проведення (з оформленням звітності) закупівлі обладнання та послуг, підтримання їх робочого технічного стану, оформлення необхідних дозвільних документів на роботу обладнання;
- участь в організації навчання та у навчанні волонтерів роботі з даним обладнанням (радіозв’язок, дрон), документальне і фактичне забезпечення видачі потрібного обладнання волонтерам для навчання та пошуку, участь з цією метою в активних пошуках на місцевості.

Інформація стосовно доступності (результатів) проєкту для мешканців міста Чернігова у разі його реалізації

загальнодоступний

Обґрунтування необхідності реалізації проєкту, а також його бенефіціари

Мета проєкту – технічна підтримка і розбудова в Чернігові волонтерського руху, спрямованого на розшук зниклих людей та їх порятунок. Практика залучення до цієї діяльності волонтерських сил є загальноприйнятою в усьому світі. В останні кілька років вона активно поширюється і в Україні. Чернігів, у порівнянні з багатьма іншими містами України, є досить безпечним містом, у якому зникнення людей безвісти стаються не надто часто. Але навіть в історії нашого міста є резонансні трагічні випадки, коли своєчасно організовані масові активні пошуки з залученням волонтерів збільшили би шанси на інший фінал. Тому розбудова такого руху – в інтересах усіх чернігівців.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи

Фінансове управління ЧМР