Інтерактивна вистава « Дорожні пригоди друзів у місті ЧЕ…!» Брав участь

Доданий
31.05.2021
Номер
57
Безпека та громадський порядок

Створення і показ ігрової інтерактивної вистави для дітей молодшого і середнього шкільного віку про дотримання правил дорожнього руху. Виховання у дітей свідомості безпечної поведінки на вулиці і на дорозі, пересування громадським транспортом або на велосипеді. Розвивати знання з правил дорожнього руху в сучасному місті , і користуватися ними самостійно у повсякденному житті.

Автор проєкту
Юрій
Юрій Кравчук
Бюджет
194 619 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Детальний опис проєкту

Чернігів прекрасне місто, яке з кожним роком прогресує у своєму розвитку: будуються нові житлові комплекси, ремонтуються дороги, розвивається інфраструктура міста, в тому числі і транспортна. Збільшуються можливості для жителів громади, особливо дітей, задовольняти свої потреби у навчанні, самовдосконаленні, відпочинку, тощо. В той же час неухильно збільшується транспортний потік у місті. Все це становить потенційну загрозу у виникненні дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. На жаль це реалії життя і статистика про це свідчить. Застерегти, звернути увагу дитини або навчити її правилам безпечного поводження на вулиці і на дорозі - це сприятиме зменшенню дорожньо-транспортного травматизму та врятує життя.



Одним із дієвих методів формування культури поведінки на дорозі та вулиці є інформування через засоби культури і мистецтва. Ми пропонуємо розробити інтерактивну театралізовану тематичну виставу "ДОРОЖНІ ПРИГОДИ ДРУЗІВ У МІСТІ ЧЕ…!". Вона передбачає активну участь дітей через застосування ігор, конкурсів з правил безпеки дорожнього руху, які будуть підкріплені заохочувальними призами та друкованою продукцією з основними правилами поведінки під час дорожнього руху. Дану інтерактивну тематичну виставу заплановано демонструвати на відкритих майданчиках, які розташовані в парках, скверах, на алеях, прибудинкових територіях житлових комплексів з дитячими майданчиками м. Чернігова.

Реалізуючи даний проєкт, ми залучаємо акторів, які мають професійний досвід роботи з дітьми і молоддю та створення інтерактивних театралізованих вистав.



Розробка вистави буде здійснюватись через консультації з дорожньою патрульною службою Чернігова. Написання п’єси, створення музичного, хореографічного та художнього контенту, ескізи декорацій, костюмів будуть розроблені за рахунок партнерів. Прем’єрний показ відбудеться 25 квітня 2022 року, і в період 25 квітня по 25 вересня 2022 року здійснити 18 культурно-просвітницьких заходів з безпеки та громадського порядку.

Інформація стосовно доступності (результатів) проєкту для мешканців міста Чернігова у разі його реалізації

З 25 квітня по 25 вересня 2022 року на відкритих майданчиках різних районів міста Чернігова згідно окремого плану. Відео - з червня на ютуб-каналі.

Обґрунтування необхідності реалізації проєкту, а також його бенефіціари

В Україні зафіксовано 4432 дорожньо-транспортні пригоди за участю дітей, в яких загинуло 168, а травмувалися 3957 неповнолітніх. Вкрай потрібно проводити активну роботу з навчання правилам безпечної поведінки на вулицях і дорогах. Як поводити безпечно себе в сучасному місті: на пішохідній зоні, проїжджій частині дороги, як безпечно пересуватися громадським транспортом, на велосипеді, геробордах, гіроскутерах, сігвеях, моно-колесах, електро-самокатах, тощо. Нам потрібно систематично проводити роботу з навчання правил безпечної поведінки.
Показ даної вистави тавідео спрямоване на дітей молодшого, середнього та шкільного віку. В той же час, глядачами будуть усі вікові категорії. Батькам дітей дасть можливість посилити ,або відновити спілкування та навчання власних дітей до безпечної поведінки і виконання правил в процесі дорожнього руху.
Громада, як беніфіціар, отримає зниження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей, підвищення рівня культури на дорогах і тротуарах.

Відповідальні підрозділи

Управління культури та туризму ЧМР

Управління у справах сім'ї, молоді та спорту ЧМР

Фінансове управління ЧМР