Фестиваль "Зелена Сцена" - ювілейний 10 сезон! На реалізації

Доданий
28.05.2021
Номер
42
Культура та мистецтво

"Зелена Сцена" - це фестиваль та креативний простір, який створений у самому центрі Чернігова. Він складається з кількох творчих майданчиків: музична сцена, вулична виставка, дискусійний майданчик, відкритий кінопоказ, дитячий майданчик, ярмарка сувенірів. Протягом X ювілейного сезону у 2022 році заплановано п’ять триденних фестивалів «Зелена Сцена», які відбуватимуться раз на місяць із травня по

Автор проєкту
Ярослав
Ярослав Сухомлин
Бюджет
1 499 798 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Миру проспект, Чернігівська міська рада, Чернігів

Опис

Детальний опис проєкту

«Зелена Сцена» – це культурно-соціальний проєкт, який триває з 2012 року. Ідея проекту: створення незалежного творчого простору в центрі Чернігова.

Кожного року протягом п’яти теплих місяців, із травня по вересень, у самому центрі Чернігова «Зелена Сцена» знайомить мешканців та гостей Чернігова з молодими українськими талантами: музикантами, художниками, акторами, фотографами, поетами, майстрами хендмейду. «Зелена Сцена» – це унікальний проект, який фактично не має аналогів в Україні. Цей проект було створено ініціативною групою громадян, які прагнуть розвивати своє місто і наповнювати його культурними подіями нової якості.

За роки свого існування «Зелена Сцена» стала своєрідною фестивальною візитівкою Чернігова. В наступному 2022 році творчий простір «Зелена Сцена» святкуватиме свій великий ювілейний десятий сезон. Відповідно ми хочемо провести його на високому якісному рівні, запросити кращих музикантів, літераторів, фотографів і художників з України і з-за кордону.

ЛОКАЦIЇ ЮВIЛЕЙНОГО ФЕСТИВАЛЮ 2022 року:

Музична сцена:
- виступи музичних гуртів у стилях джаз, інді, фолк, акустичний̆ рок та альтернатива в акустичному або напів акустичному звучанні;
- заплановано виступ 20 музичних колективів.

Літературний майданчик:
- виступи і відкриті читання творів сучасних українських письменників;
- заплановано виступ 10 письменників.

Виставковий простір:
- виставки живопису, графіки, фотографії;
- заплановано мінімум 5 художніх чи фотовиставок.

Дискусійний клуб:
- майстер-класи, лекції та обговорення важливих тем з різних сфер: культура, громадська діяльність, мода, гастрономія, історія;
- заплановано 5 дискусійних клубів.

Відкритий кінопоказ:
- кіно просто неба для всіх бажаючих;
- співпраця з українськими міжнародними фестивалями;
- заплановано мінімум 5 вечірніх кінопоказів.

Дитячий майданчик:
- інтерактивні ігри та розваги для дітей;
- дитячі майстер-класи з ліпки, плетіння, малювання тощо.

Інформація стосовно доступності (результатів) проєкту для мешканців міста Чернігова у разі його реалізації

«Зелена Сцена» – це проєкт, який є абсолютно відкритим для всіх бажаючих відвідувачів: як для мешканців Чернігова, так і для гостей міста.

Обґрунтування необхідності реалізації проєкту, а також його бенефіціари

Мета проекту «Зелена Сцена» – створення в Чернігові незалежного культурно-освітнього простору для надання мешканцям і гостям міста якісного, сучасного культурного продукту – україномовного та англомовного.

“Зелена Сцена” є вже певним прецедентом у культурному просторі України. Для митців та початківців він дає можливість показати свою творчість, поспілкуватися з глядачем, встановити певні культурні та організаційні зв’язки. А для мешканців міста «Зелена Сцена» створює нові звички і нову, сучасну форму дозвілля і спілкування. Переважна більшість виконавців – україномовні, і це важливо, бо просування української культури – це одне з головних завдань.

Для зовнішньої аудиторії результатом проєкту можна вважати створення нового потужного туристичного магніту на півночі України, який привертає увагу потенційних туристів і активних українців, що подорожують країною. Проєкт має візитівкою фестивального життя Чернігова протягом високого туристичного сезону.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління культури та туризму ЧМР

Фінансове управління ЧМР