Біг-вибір переможців Відхилений

Доданий
10.09.2017
Номер
98
Спорт та туризм

Чернігів прославлений обсягами зелених насаджень і потопає у оточуючій його лісистій місцевості. Наявний природний скарб не використовується сповна для забезпечення комфортності проживання містян, які прагнуть активного способу життя, - в місті немає жодної спеціальної бігової (пішохідної/велосипедної) доріжки, що проходила б лісом.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Мельник
Бюджет
1 260 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

Проект передбачає облаштування бігової траси, що буде безпечною при використанні городянами та корисною для їх здоров’я. Зазначений інфраструктурний об’єкт сприятиме поширенню здорового способу життя чернігівців та зміцнення їх здоров’я шляхом зайняття найдоступнішими видами фізичної культури - бігом та ходьбою. Безпечність забезпечуватиметься спеціальним лісовим маршрутом бігової траси, що уникатиме перетинів з автодорогами та самопрокладеними лісовими доріжками (буде забезпечено відведення фізкультурного маршруту від інших). Корисність передбачає не шкідливість використання даного об’єкту для здоров’я людини під час зайнять фізкультурою, оскільки біговий маршрут віддалений від екологічно небезпечних об’єктів, включно з автодорогами.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Облаштування бігової траси не передбачає можливості жодних штучних обмежень її використання ні за будь-якою ознакою особи фізкультурника (існує достатня транспортна доступність місця облаштування траси у межах міста, а безоплатність її використання унеможливлює недоступність за майновою ознакою), ні за періодам або тривалістю її використання або іншою ознакою. Єдина обмеженість використання інфраструктурного об’єкту може бути викликана лише природніми явищами - значними опадами у зимовий період або іншими не сприятливими природними умовами для зайнять фізичною культурою.

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

Реалізація пілотного проекту, облаштування першої лісової бігової траси у місті дасть можливість:
- надати можливість містянам реалізувати право на зайняття фізкультурою безпечно для життя та з користю для здоров’я (біг по автодорогам створює перешкоди для автомобілістів та небезпечний для бігунів, а існуюча загазованість міських доріг не сприяє зміцненню здоров’я бігунів); автомобілістів та небезпечний для бігунів, а існуюча загазованість міських доріг не сприяє зміцненню здоров’я бігунів);
- створити умови для поширення у місті бігового руху - як одного з найдоступніших видів фізичної культури та найпростішого інструменту зміцнення здоров’я;
- надати можливість самореалізації у спорті дітей та молоді із малозабезпечених родин;
- зміцнити фізкультурно-спортивну інфраструктуру міста (яка в Масанах практично відсутня), та, на прикладі реалізації цього проекту, в подальшому розширювати мережу лісо-паркових бігових/велосипедних/пішохідних трас.