Програма профілактики соціально небезпечних хвороб «В ім’я життя» Брав участь

Доданий
10.09.2017
Номер
95
Охорона здоров'я

Програма профілактики розрахована на попередження нових випадків ВІЛ – інфекції. Її зміст розраховано на шкільну, студентську молодь та загальне населення міста.

Автор проєкту
Анжела
Анжела Мойсеєнко
Бюджет
96 800 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

Мета – зменшення рівня розповсюдження ВІЛ та інших хвороб шляхом підвищення рівня обізнаності з питань ВІЛ/СНІД серед шкільної молоді та загального населення міста Чернігова.
Задачі програми:
• Через заходи програми надати профілактичну інформацію з питань ВІЛ/СНІД шкільній та загальному населенню міста Чернігова.
• Навчити та залучити до реалізації профілактичної програми у школах учнів шкіл.
• Розробити друковані профілактичні інформаційні матеріали для розповсюдження серед цільових груп програми
• Формування толерантного ставлення до проблематики ВІЛ шляхом проведення широкої інформаційної кампанії

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Результати програми профілактики є досить доступними. Окрім того, що програмою будуть охоплені різні категорії населення міста, які зможуть вільно підвищити свій рівень обізнаності з питань ВІЛ/СНІД, також всі розроблені матеріали інформаційної кампанії будуть знаходитись у вільному доступі. Цими ресурсами зможуть безперешкодно скористатись не тільки окремі мешканці Чернігова, а й профільні державні управління і департаменти (структури сім’ї та молоді, центри соціальних служб, медичні установи та інш.)

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

На сьогоднішній момент в Чернігові відсутня комплексна та продуктивна система профілактики різних рівнів. Нажаль ті заходи профілактики, які впроваджуються мають періодичний характер та не є окремою ланкою а ні в системі освіти, а ні в профілактиці серед дорослого населення.
Головні переваги «Програма профілактики соціально небезпечних хвороб «В ім’я життя» : програма охоплює різні цільові групи населення міста, є систематичною, має компонент інформаційної кампанії, проводить вхідне та вихідне анкетування (для вимірювання кількісно-якісних результатів). До реалізації програми будуть залучені рівні консультанти (учні, які пройшли навчання).

Відповідальні підрозділи

Управління охорони здоров'я ЧМР