Кіно про тебе і про мене Брав участь

Доданий
08.09.2017
Номер
76
Культура та мистецтво

Створення дитячо-молодіжного кіноклубу. Комплекс дискусій стосовно ціннісного вибору на основі переглянутих фільмів, які демонструватимуться кожного тижня і матимуть свою певну тематику. Підбір фільмів та матеріалів для обговорення з учасниками здійснюватимуть практичні психологи.

Автор проєкту
Людмила
Людмила Довгоброд
Бюджет
112 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

Щотижня в періоди з квітня по червень та з вересня по грудень діти та молодь будуть переглядати фільми та приймати участь в обговоренні та дискусіях на теми, що піднімаються. Діти та молодь практикуватимуться у вмінні критично мислити, виражати та відстоювати власні цінності та думки, отримають досвід участі у дебатах. Для учасників актуалізуються важливі для становлення особистості теми. Модераторами обговорення будуть спеціалісти, які працюють в Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання та мають відповідну освіту та досвід впровадження такої форми роботи з молоддю.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

У ході реалізації проекту всі бажаючі діти та молодь міста, а зокрема мікрорайон поблизу вул. Рокосовського, отримають можливість щотижня в періоди з квітня по червень та з вересня по грудень переглядати фільми та приймати участь в обговоренні та дискусіях на теми, що піднімаються. Графік перегляду фільмів і години будуть анонсовані (в соціальних мережах, навчальних закладах, поширені серед мешканців мікрорайону на дошках оголошень, особисті зустрічі)

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

В сучасному світі дуже важливо вміти самостійно критично мислити. Вміти критично оцінювати інформацію і вибудувати чітку систему внутрішніх цінностей, на базі якої здійснювати діяльність в усіх сферах. Для створення такої системи, особа повинна отримати відповідний досвід, осмислити його, та впровадити вдію висновок із ситуації. На нашу думку, кіно це якраз модуляція певної життєвої ситуації, обговорення є її осмисленням. В ході дискусії, учасники будуть публічно в разі потреби відстоювати свою думку. Оскільки створювати реальні ситуації для учасників є дуже складною справою, оптимальним інструментом вважаємо мистецтво.