Програма виховання та профілактики здорового способу життя « Тверезо жити - цікавіше» Брав участь

Доданий
08.09.2017
Номер
73
Охорона здоров'я

Даний проект пропонує комплекс заходів з залученням профільних експертів для досягнення продуктивного результату попередження вживання підлітками наркотичних речовин.

Автор проєкту
Михайло
Михайло Мірошніченко Михайло Юрійович
Бюджет
18 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

Мета – уберегти підростаюче покоління від жахливого життя в полоні наркотичного виру, та навчити навичка м здорового способу життя.
Задачі програми:
•Через заходи програми надати профілактичну інформацію з питань небезпеки вживання наркотичних речовин шкільній, студентській молоді та загальному населенню міста Чернігова.
•Розробити друковані профілактичні інформаційні матеріали для розповсюдження серед цільових груп програми
•Провести профілактичну роботу з підлітками і їх батьками;
•Навчити підлітків поводитися при тиску однолітків;
•Провести профілактичну роботу, спрямовану на відмову підлітків від вживання наркотиків
•Порадити батькам як поводитися, щоб уберегти своїх дітей-підлітків від наркотиків

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Результати програми профілактики є досить доступними. Окрім того, що програмою будуть охоплені різні категорії населення міста, які зможуть вільно підвищити свій рівень обізнаності з питань небезпеки вживання наркотичних речовін та в перевазі здорового способу життя, також всі розроблені матеріали інформаційної кампанії будуть знаходитись у вільному доступі. Цими ресурсами зможуть безперешкодно скористатись не тільки окремі мешканці Чернігова, а й профільні державні управління і департаменти (структури сім’ї та молоді, центри соціальних служб, медичні установи та інш.)

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

На сьогоднішній момент в Чернігові відсутня комплексна та продуктивна система профілактики різних рівнів. Нажаль ті заходи профілактики, які впроваджуються мають періодичний характер та не є окремою ланкою а ні в системі освіти, а ні в профілактиці серед дорослого населення.
Головні переваги «Програма виховання та профілактики здорового способу життя « Тверезо жити – цікавіше»: програма охоплює різні цільові групи населення міста, є систематичною, має компонент інформаційної кампанії, проводить вхідне та вихідне анкетування (для вимірювання кількісно-якісних результатів).

Відповідальні підрозділи

Управління охорони здоров'я ЧМР