Міні-музей Олександра Довженка в Чернігові На реалізації

Доданий
23.08.2017
Номер
6
Культура та мистецтво

Відкриття міні-музею Олександра Довженка в Чернігові як соціокультурного динамічного простору, направленого на збереження, вивчення і популяризацію літературно-мистецької спадщини О.П.Довженка шляхом організації музейного фонду та проведення культурно-мистецьких заходів з використанням сучасних технологій.

Автор проєкту
Людмила
Людмила Хомич
Бюджет
94 420 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Кирпоноса, 22, Чернігів

Опис

Деталізований опис проекту

Створення «Міні-музею Олександра Довженка в Чернігові» на базі центральної бібліотеки імені О.П.Довженка для дітей сприятиме формуванню у молодого покоління національної свідомості, розповсюдженню знань, забезпечить духовну єдність поколінь.
Відвідувачів музею очікують: розгорнута експозиція матеріалів про життя та творчість О.Довженка, інсталяція Довженківської хати, показ фільмів О.Довженка, Довженківські читання, фотовиставки, творчі дискусії, майстер-класи, скайпконференції з відомими митцями України.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

«Міні-музей Олександра Довженка в Чернігові» буде доступний для всіх категорій громадян та гостей міста.
Орієнтовний графік роботи музею: вівторок, середа, четвер, п'ятниця, неділя - з 10.00 до 18.00.
Форма користування: безкоштовно.

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

Вшанування пам'яті геніального митця Олександра Довженка в Україні є на вкрай низькому рівні. За даними науковців недостатньо увічнено пам'ять Олександра Довженка і в Чернігові. Мешканці міста не мають вільної можливості побачити також унікальні видання фільмів, що підготував «Національний центр Олександра Довженка». Саме тому виникла необхідність створення міні-музею для збереження культурно-мистецької спадщини та збагачення культурно-освітнього рівня громади міста

Відповідальні підрозділи

Управління культури та туризму ЧМР