Пішохідний перехід нового покоління Брав участь

Доданий
06.09.2017
Номер
51
Дорожньо-транспортна інфраструктура

Проект включає в себе втілення сучасної інноваційної системи регулювання руху пішоходів за допомогою новітніх розробок в області автономного ґрунтового освітлення.

Автор проєкту
катерина
катерина Семенчак
Бюджет
281 400 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

Відрізняє даний тип переходу те, що яскраве світло трьох кольорів в різних режимах роботи випромінюється самою зеброю знизу догори і дуже добре підсвічує силуети перехожих в темну пору доби. В той же час світлодіодна смуга на бордюрі привертає увагу тих, хто не змозі відірвати погляд від своїх гаджетів. Таку підсвітку добре видно навіть під шаром снігу. Ідея полягає в тому, що зебра дублює роботу світлофора, але на поверхні асфальтового покриття. Так, наприклад, в режимі зеленого світла світлофора для пішоходів, сегменти зебри по черзі загоряються один за одним, вказуючи напрям руху, а по закінченню часу перехід починає мерехтіти зеленим. В режимі червоного – горить червоним статично. В режимі, коли світлофор переходить в миготливий жовтий режим, або взагалі вимикається вночі, або аварійно - зебра підсвічується яскравим білим світлом. Наявність батареї дасть змогу працювати автономно навіть за відсутності живлення.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Результат реалізації проекту доступен усім мешканцям міста

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

У темний час доби підвищується небезпека для пішоходів при переході через дорогу. У зв'язку з поганою освітленістю пішоходів водій може не помітити пішохода на дорозі. Пішохідний перехід, що світиться, дозволить привернути увагу водія, вказати на місце знаходження пішохідного переходу і наявності на ньому пішоходів. А також знизить аварійність і кількість нещасних випадків на дорозі.