"Школи Чернігова-територія толерантності. Навчання підлітків безконфліктній поведінці" На реалізації

Доданий
23.08.2017
Номер
5
Інше

Безкоштовний проект спрямований на підлітків, що перебувають в школах на обліку в групі ризику, створення виховних умов для свідомої відмови від використання насильства як способу поведінки.

Автор проєкту
Тамара
Тамара Мазур
Бюджет
155 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Шевченка, 95, Чернігів

Опис

Деталізований опис проекту

Проект має завдання зниження рівня агресивності та конфліктної взаємодії в підлітковому середовищі.
На початку реалізації проекту буде проведено соціально-психологічне дослідження щодо виявлення шкіл міста, в яких буде визначено високий рівень конфліктності та схильності до фізичної агресії.
У результаті дослідження у вибраних школах будуть проведені корекційні заходи зі школярами групи ризику щодо запобігання та профілактики конфліктної взаємодії (за авторською програмою).

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Цей соціально-освітній проект буде географічно, інформаційно та фінансово доступним для усіх педагогів м. Чернігова.

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

Проблеми подолання насильства серед підлітків є сьогодні вкрай актуальною. Напружена, нестійка соціально-економічна обстановка, що склалася в даний час в нашій країні, зумовлює зростання різного роду відхилень в особистісному розвитку і поведінці підлітків.
Корекція і профілактика агресивних проявів у підлітків буде спрямована на формування конструктивних способів взаємодії з навколишнім, навичок саморегуляції своєї поведінки, навчання контролю і управління гнівом, розвиток емпатії.