Служба соціального таксі - доступне місто для осіб з обмеженими можливостями Брав участь

Доданий
05.09.2017
Номер
35
Транспорт

Продовження послуг Служби соціального таксі для Чернігова, це створення доступного і відкритого суспільства, одна із новітніх соціальних послуг для осіб з обмеженими можливостями , які довгі роки пізнавали світ крізь призму власної домівки, продовжать реалізовувати своє право на вільний вибір пересування, реабілітацію, освіту та соціалізацію.

Автор проєкту
Олена
Олена Ігнатенко
Бюджет
299 960 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

У Чернігові велика кількість людей з інвалідністю різних нозологій є заручниками домівки, тому що не мають можливості користуватися громадським транспортом, через стан здоров’я. Більшість людей з інвалідністю не мають змоги вирішити свої соціальні, медичні, освітні, реабілітаційні потреби, через нездатність самостійно пересуватися містом.
Робота служби соціального таксі в місті для людей з інвалідністю, надає їм нові можливості для вирішення своїх насущних питань, можливість до спілкування та соціалізації, освіти та розвитку, залучення до активного способу життя. Із дворічного досвіду роботи служби соціального таксі зазначу, що така послуга дуже потрібна для людей з обмеженими можливостями, частина з них отримала змогу вирішувати свої насущні проблеми і жити повноцінним життям.
Суспільство людей потребує насамперед матеріальних джерел існування. Не всі фінансові витрати вертаються жаданим ринковим прибутком. Інвестиції у сферу соціальних послуг та реабілітації людей з особливими потребами мають найвищі дивіденди – щира вдячність людей з інвалідністю за турботу, позбавлення самотності у щоденній боротьбі з хворобою, відчуття власної гідності, повноти і радості життя!

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Служба соціального таксі буде доступна для усіх потребуючих мешканців міста. В робочі дні з 7.30 до 16.30 годин для людей з інвалідністю 1 та 2 групи, дітей – інвалідів та інших мало мобільних груп населення, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом. В межах робочого часу служба соціального таксі буде працювати безкоштовно.

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

Метою проекту є подолання бар’єрів для вільного пересування людей з обмеженими можливостями та мало мобільних груп населення, які не можуть користуватися громадським транспортом за станом здоров’я, шляхом роботи служби соціального таксі.

Відповідальні підрозділи

Чернігівський міський центр соціальних служб для сім]ї, дітей та молоді