Стеріалізація безпритульних тварин На реалізації

Доданий
04.09.2017
Номер
18
Інше

Проектом СТЕРИЛІЗАЦІЯ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН передбачено протягом 12-ти місяців проведення комплексу заходів, які враховують закони екології, що спрямовані на зниження чисельності безпритульних тварин у місті Чернігові. У 2018 році ми плануємо стерилізувати 1300 ( одну тисячу триста) безпритульних тварин.

Автор проєкту
Інна
Інна Лучкіна
Бюджет
288 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

У нашому місті не розроблено на сьогодні жодної "працюючої" програми, яка б сприяла зменшенню чисельності безпритульних тварин. Тому лише стерилізація фактично майже 8 років скорочує неконтрольований приріст безпритульних тварин.
Однією з нагальних екологічних та соціальних проблем місцевої громади є велика кількість безпритульних тварин у місті. Їхня наявність у місті становить загрозу здоров'ю та життю городян, призводить до погіршення санітарно-епідеміологічного стану міста, якості життя мешканців і гостей міста.
У Чернігові існує тривожна епізоотична ситуація щодо сказу. Розповсюдження хворобипов’язано з особливостями природних умов регіону, а саме з наближенням до міста середовища проживання диких тварин - переносників інфекції, особливо червоної лисиці. У таких умовах безпритульні тварини стають сполучною ланкою між сказом у диких тварин і захворюваннями людей. Ефективні заходи розв'язання проблеми безпритульних тварин повинні бути спрямовані на вирішення причини проблеми - надмірної чисельності тварин. Дана проблема у свою чергу викликана неконтрольованим розмноженням безпритульних тварин та низькою культурою поводження з домашніми тваринами. Цей проект базується на методах регулювання чисельності безпритульних тварин, встановлених Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Окрім основної діяльності по проекту, яка спрямована на стерилізацію безпритульних тварин, проводимо консультативну роботу з власниками домашніх тварин м. Чернігова щодо стерилізації їх тварин. Надаємо пільги при сплаті вартості стерилізації та кастрацій тварин ( за домовленістю з клініками-партнерами). Проводимо пропаганду важливості стерилізації тварин для містян шляхом розміщення соціальної реклами на сітілайтах міста.
Залучення ресурсів для виконання проекту з місцевих джерел (пожертвування громадян та представників місцевого бізнесу у вигляді кормів для тварин та благодійних внесків).
Також у зоомагазинах нашого міста проходить безстрокова акція "Добрий покупець". У спеціальних боксах покупці залишають корм, препарати від паразитів для безпритульних тварин, що перебувають на післястерилязаційних перетримках. Більша частина зоомагазинів та ветеринарних клінік міста розповсюджує інформацію про діяльність ГО "ЩАСЛИВА ДОЛЯ" та поширює інформацію про доцільність стерилізації тварин.

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

Основна мета реалізації проекту: покращення відповідного санітарноекологічного та епізоотичного стану на території м. Чернігова; - зменшення соціального конфлікту між людьми та безпритульними тваринами шляхом зменшення чисельності безпритульних тварин на вулицях м. Чернігова гуманними методами (шляхом їх стерилізації).