12 фільмів про 12 найвизначніших чернігівців усіх часів, історичний телепроект "Слава Чернігова" Брав участь

Доданий
10.09.2017
Номер
100
Культура та мистецтво

Створення 12 фільмів про 12 НАЙВИЗНАЧНІШИХ ЧЕРНІГІВЦІВ, які прославили наше місто протягом століть. Герої майбутніх телекартин були визначені шляхом глядацького голосування під час ефірів проекту «Слава Чернігова» на телеканалі «Дитинець».

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Здор
Бюджет
1 050 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Деталізований опис проекту

Виготовлення та прем’єрні покази 12 фільмів про 12 найвизначніших чернігівців усіх часів в рамках історичного телепроекту «Слава Чернігова». Зокрема, про наступних особистостей:
Василь Тарновський - громадський і культурний діяч, аматор української старовини, меценат.
Левко Лук’яненко - український дисидент і політик часів СРСР. Співзасновник Української Гельсінської Групи.
Лазар Баранович - громадський, культурно-освітній та церковний діяч,
письменник і просвітитель.
Любомир Боднарук - хормейстер, музикант та педагог, заслужений діяч мистецтв України.
Мстислав Хоробрий - князь тмутараканський і Чернігівський (1024-1036).
Леонід Глібов - український письменник, поет, байкар, видавець, громадський діяч.
Антоній Печерський - святий Вселенської Православної Церкви, церковний діяч Київської Русі.
Павло Полуботок - український військовий та політичний діяч. Полковник чернігівський, наказний гетьман Війська Запорозького Лівобережної України.
Олена Білевич - учасниця партизанського руху в Україні, часи Другої світової війни.
Михайло Коцюбинський - український письменник, громадський діяч, голова «Просвіти» в Чернігові.
Іван Мазепа - український військовий, політичний і державний діяч.
Олександр Довженко - український радянський письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографу.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту для мешканців міста

Відзняті фільми будуть продемонстровані не лише в ефірі телеканалу “Дитинець”, але й оприлюднені в інтернеті на відео-ресурсах, аби популяризувати та “закріпити” за ним певних діячів, які асоціюються не лише з Черніговом, а і з більш широкою територією. Серед таких ресурсів: сторінка телеканалу “Дитинець” у facebook, офіційний сайт телеканалу webtv.net.ua. Окремі матеріали з’являтимуться на сторінках партнерів – ресурсах “Чернігівської медіа групи”. Зокрема на сайтах gorod.cn.ua, 0462.ua та в тижневику “Семь дней”. Також за прикладом історичного фільму “Чернігівський рубіж”, який описує події в місті в 1941-1943 роках, телеканал надаватиме його для демонстрації під час загальноміських свят, міжнародних та всеукраїнських наукових конференцій, в заклади вищої та середньої освіти.

Обгрунтування небхідності реалізації проекту

Мета проекту визначити чернігівця, який найбільше прославив Чернігів із залученням величезної кількості мешканців міста, які голосуватимуть; провести широку інформативну кампанію та підняти у чернігівців інтерес до історії рідного краю, його визначних історичних постатей; провести широке обговорення та суспільну дискусію про історію міста та його героїв.
Завдання проекту підвищити патріотизм та повагу до Чернігова, його історії та героїв серед мешканців міста; сприяти усвідомленню чернігівців цілісною територіальною громадою з визначною історію, в тому числі, міського самоврядування; презентувати Чернігів на загальнонаціональному рівні; залучити мешканців міста до творення колективної свідомості Чернігова.

Відповідальні підрозділи

Управління культури та туризму ЧМР